19@zl-alu.com +8618825982330
Shanghai Aluminium ökar till 15000 yuan per ton

Shanghai Aluminium ökar till 15000 yuan per ton

Aug 24, 2018

Priset på råvaror stiger stadigt

Nyligen har priset på aluminiumoxid gradvis uppåt lett till ökningen av aluminiumpriserna. I framtiden har minimipriset för icke-metallurgisk aluminiumoxid ökats till 3400 yuan per ton vilket tyder på att priset på aluminiumoxid sannolikt kommer att öka. När det gäller politiken har årets produktionsgränser för uppvärmningssäsong utökats, vilket kan påverka utbudet av aluminiumoxid. För närvarande är priset på aluminiumoxid i ett inverterat tillstånd, vilket också ger ytterligare efterfrågan på aluminiumoxid. Förväntas att priset på aluminiumoxid fortfarande har ökat utrymme, detta kommer också att öka elektrolytisk aluminiumproduktionskostnad, driva sedan aluminiumpriset därefter.


Företagen fortsätter att hålla upp priserna

Börja i mitten av juli, stora företag att kompensera för förlust av elasticitet produktionspris aluminium, priset på aluminiumoxid från nära 2700 yuan / ton, per den 22 augusti Shanghai metaller marknadspriset är 3250 yuan / ton aluminiumoxid, aluminium och aluminiumoxid huvudproducenter Kina metallurgisk kvalitet aluminiumoxid lägsta försäljningspriset har höjts till 3400 yuan / ton, pris på aluminiumoxid och eventuellt vissa uppåtvända. Dessutom har den brasilianska aluminiumoxidsmältaren, som ägs av Norsk Hydro, beställts av kommunen sedan årets början för att åtgärda miljöproblem, vilket leder till den gradvis inverterade statusen för inhemska och utländska aluminiumoxidpriser, det vill säga inhemska priser är lägre än utländska priser.


Från och med den 22 augusti nådde FOB-priset för australiensiskt aluminiumoxid i Shanghai icke-ferro-nät 565 usd / ton, vilket motsvarar 3857,31 RMB / ton. Bristen på utländska aluminiumoxidtillförsel har skapat förutsättningar för Kinas aluminiumoxid export, som har blivit en annan efterfrågan punkt för aluminiumoxid. Kina exporterade 118 000 ton aluminiumoxid i juni, den högsta sedan 2002, enligt tulldata.


Dessutom, när det gäller politiken, utvidgades produktionsgränserna under uppvärmningssäsongen i år, inklusive fen-wei-slätt. Luliang, en stor producent av aluminiumoxid, ligger i regionen, som står för cirka 20 procent av landets produktionskapacitet. Sammantaget finns priserna på aluminiumoxid fortfarande uppe i rymden.


Elektrolytiska aluminiumproduktionskostnader stiger

Aluminium är ett av de viktigaste råmaterialen för elektrolytisk aluminiumproduktion. Därför ökar prisökningen på aluminiumoxid produktionskostnaden för elektrolytisk aluminium, komprimerar vinstutrymmet för elektrolytiska aluminiumsmältare och undertrycker villkoren för smältverk att starta. Det beräknas att från och med den 22 augusti var produktionskostnaden för elektrolytisk aluminium 14673,88 ton, vinsten var -83,88 yuan / ton och vinstnivån var relativt låg vilket kommer att stryka viljan hos elektrolytiska aluminiumsmältare att starta produktion och återuppta produktion. Elektrolytiska aluminiumlagret fortsätter att vara utarmat.


Dessutom är 70% av elektrolytiska aluminiumsmältare i Kina utrustade med egna kraftverk. Under de senaste två åren har staten krävt smältverk för att återhämta statliga medel och korsstöd, vilket har försvagat produktionskostnaden för elektrolytiska aluminiumsmältverk med sina egna kraftverk och den genomsnittliga tillverkningskostnaden för den elektrolytiska aluminiumindustrin kommer att höjas .


Aluminiumprofil exportera ljusa ögon

Nedströms efterfrågan var blygsam, med uppgifter som visar att både fastighets- och bilmarknaden var underpresterande samma period förra året. Enligt uppgifterna från tullen var exportvolymen av aluminium och aluminiumprofiler i juli 519 000 ton, näst högsta nivån i historien. Exporten av aluminiumprofiler är bra, främst på grund av att förhållandet mellan Shanghai-lung-aluminium och aluminium fortsätter att vara lågt. Även om vi officiellt meddelade en 25 procentig tariff på Kinas 16 miljarder dollar i går, utförs både aluminiumoxid och termisk kolproduktion hemma och effekten av det makroklima på produktionskostnaderna för elektrolytisk aluminium förväntas vara begränsat.


Sammanfattningsvis, under inverkan av politik och fundament, finns det fortfarande utrymme för att priset på aluminiumoxid stiger. Produktionskostnaden för elektrolytisk aluminium förväntas öka ytterligare. Shanghai aluminium kommer att testa första linjens tryck på 15000 yuan / ton.